• Over mij

 • Op jonge leeftijd nam ik het besluit me nooit meer zo gevoelig en kwetsbaar te willen voelen als ik me als kind voelde. Ik ben me groter voor gaan doen. Spieren gaan kweken in de sportschool, vechtsporten gaan doen. Mijn uiterlijke kracht en goed ontwikkelde social skills brachten me een heel eind. Met als hoogtepunt dat ik op mijn 24ste uitsmijter was in een nachtclub in Nieuw-Zeeland. Die kon van mijn bucketlist😊. Maar van binnen voelde ik me zo anders. Het was hard werken voor goedkeuring en waardering van anderen. Ik deed mijn best en kon goed aanvoelen wat anderen nodig hadden. Wat ik deed moest goed, ik wilde het goede doen en was bang om fouten te maken en om door de mand te vallen. Nu weet ik, ik was bang om te voelen.

  Meerdere keren ben ik overspannen geweest. Ik heb mezelf elke keer weer opgepakt. Een andere baan, een nieuwe hobby, meer yoga of mediteren zou vast helpen. En toch raakte ik iedere keer weer overprikkeld. Verschillende psychologen en coaches heb ik versleten. Ik kon het allemaal goed vertellen en daar kwam ik ook nog mee weg, maar ik schoot er niks mee op.

  Toen ik de laatste keer overspannen raakte wist ik: nu is het tijd voor actie, maar nu andere actie dan ik gewend was. Nu de weg naar binnen, in mijn gevoelswereld. In mijn lichaam. Ik kon het niet alleen, hoe graag ik ook wilde. Ik heb begeleiding gezocht, heb trainingen gevolgd en ik ben een opleiding lichaamsgerichte psychotherapie aan het Aumm Instituut gaan volgen. Alle maskers, overtuigingen en overlevingsmechanismen die ik in mijn leven heb ontwikkeld mochten nu aan het licht komen. Wat was dat bevrijdend!

  Hoe is het nu?

  Doordat ik mijn lichaam ben gaan voelen kon ik voelen hoeveel energie het mij kostte om niet te willen voelen. Door de pijn, angst, onzekerheid te voelen ging ik ook meer energie en kracht voelen. Ik kan mijn grenzen nu aangeven doordat ik ze kan voelen. En ik kan meer ontspannen. Meer plezier, energie, kracht en zelfvertrouwen kwamen terug. Mijn gevoeligheid is weer mijn kracht geworden.

  Ik leef meer vanuit vertrouwen en ga nieuwe uitdagingen vol goede moed aan. Ik heb meer zelfvertrouwen en kan me nu werkelijk focussen op wie ik ben en wat ik wil in mijn leven. In mijn praktijk en mijn VoelKracht trainingen bied ik nu waar ik zelf jarenlang behoefte aan had: een actieve, zorgvuldige en directe manier om weer vol in het leven te staan, met kracht en zelfvertrouwen en alles wat er te voelen is.

  Wat je over mij moet weten

  Mensen ervaren mij vaak als een prettige combinatie tussen lichtheid en diepgang. Eerlijk en echt in contact. Ik breng humor in mijn werk en geniet ervan om samen te lachen om de rare kronkels en soms tragische pogingen van ons mensen om niet kopje onder te gaan in het leven. Daarnaast kennen mensen mij als warm, speels en oprecht.

  Mijn visie

  Mijn visie is dat de enige weg eruit, de weg naar binnen is. Uit het hoofd, in het lijf. Door weer contact met het lichaam te maken, te voelen wat er van binnen leeft wordt de verbinding tussen voelen, denken en doen herstelt.

  Als je me zou kennen weet je dat ik:

  • Een hele beker vegan Ben & Jerry’s peanutbutter & cookies in een keer leegeet (een reep Tony Chocolonely melk met hazelnoot trouwens ook);
  • Iedere ochtend koud douch;
  • Veel boeken koop en weinig tijd neem om te lezen;
  • Hou van wandelen in het bos, dan bomen aanraak en toch nog kijk of ik niet gezien word (stel je voor dat ik als bomenknuffelaar gezien zou worden 😉 );
  • Hou van persoonlijke ontwikkeling: van mindfulness, lichaamswerk en mannengroepen tot sjamanisme en tantra;
  • Graag sport om lekker in mijn lijf te zitten. Dansen voldoet ook, als het maar beweging is;
  • Dat ik een hekel heb aan hobby’s: omdat ik veel leuk vind en altijd moeite heb gehad om iets te blijven doen. (Bij hobby’s denk ik gauw aan modeltreinenbanen op zolder of chinchilla’s fokken in de achtertuin). Ik vind powerkiten, hardlopen, vuur maken, bergen, dansen, ontspannen in de sauna trouwens wel heel leuk.

  Ben je er klaar voor om kennis te maken?

  Neem dan contact met mij op!

   

  Voor mijn CV met opleidingen en werkervaring zie mijn LinkedIn profiel: www.linkedin.com/in/hansronda